Apple leert gebruikers opnieuw een wijze les: Wacht even met software updates

Nog geen nieuwe Apple Watch maandag

Als Apple een nieuwe software update uitbrengt, wil je als gebruiker maar één ding: updaten. Vooral om gebruik te maken van de nieuwe functies, maar uiteraard ook om je apparaten veilig te houden. Uit eigen ervaring weet ik dat het lastig om je op zo’n moment in te houden en nog niet meteen te updaten. Maar Apple heeft ons de laatste jaren onbedoeld geleerd dat wel te doen.

De afgelopen jaren zijn er namelijk regelmatig software updates geweest die bij een deel van de gebruikers problemen veroorzaakten. En deze week is het weer raak: de nieuwste versie van watchOS, die maandag uitkwam, zorgt bij een deel van de gebruikers voor problemen. De update liep vast, waardoor je niks meer kan met je Apple Watch en je naar de Apple Store moet om het horloge in te ruilen.

Apple heeft daarom besloten om watchOS 3.1.1. terug te trekken, bevestigt het bedrijf tegen Mashable. En dat is niet de eerste keer. Dit voorjaar werd bijvoorbeeld iOS 9.3.2 voor de iPad Pro teruggetrokken.

Batterij Macbook

Sowieso maakt Apple zich op dit moment niet populair met zijn software updates. In de nieuwste versie van macOS verwijdert Apple namelijk de batterij-indicator die geeft aandeel hoe vol je batterij nog zit en hoe lang je waarschijnlijk nog met je Macbook kan doen voordat hij leeg is.

Tegen ArsTechnica zegt Apple dat deze inschatting niet langer accuraat is omdat moderne chips veel flexibeler zijn in stroomgebruik, afhankelijk van wat je doet op je Mac. Opvallend is volgens velen echter dat Apple de update uitbrengt nadat veel mensen klaagden over de tegenvallende batterijduur van de nieuwe Macbook Pro’s.