‘De nieuwe Apple Watch krijgt geen eigen mobiel internet, maar wel GPS’

De aankondiging van Apples nieuwe Apple Watch komt steeds dichterbij – en er lekken daarom ook nieuwe details over de smartwatch naar buiten. Zo heeft Bloomberg van goed geïnformeerde bronnen het één en ander vernomen. Wat blijkt: Apple wilde de Apple Watch 2 graag zelfstandig maken, door het horloge toegang te geven tot mobiel internet via 4G. Dat is helaas mislukt omdat de accu hierdoor te snel leeg ging.

Een andere veelgevraagde toevoeging komt er wel: een GPS-ontvanger. GPS moet ervoor zorgen dat de Apple Watch in elk geval tijdens het sporten zelfstandig werkt. Hiermee houdt het horloge bij waar welke route een hardloper loopt, waardoor er ook uitgebreidere en gedetailleerde sportdata kan worden getoond. Ook GPS gebruikt relatief veel stroom, maar blijkbaar kan dat wel uit.

Eerder werd ook al bekend dat de Apple Watch 2 waarschijnlijk waterdicht is en een barometer (om hoogtes te meten) beschikt. Met deze hardwaretechnische uitbreidingen lijkt Apple zich vooral te richten op sporters.

Aankondiging

Volgens de bronnen staat de nieuwe Apple Watch nog steeds gepland voor dit najaar. Het is nu afwachten of hij op 7 september zal worden onthuld – op die datum staat naar verluidt een evenement voor de iPhone 7 in de planning. Mogelijk wacht Apple tot oktober, al lijkt Apple zich dan vooral te willen focussen op de Mac.

Sowieso zijn een heleboel andere fabrikanten eerder met de aankondigingen van hun nieuwste smartwatches. Die staan namelijk gepland voor de IFA die over twee weken in Berlijn begint. Hoogstwaarschijnlijk zitten daar wel slimme horloges tussen met een ingebouwde 4G-verbinding.