Overzicht: Dit zijn de 7 tofste gadgets van de IFA 2016

De IFA in Berlijn is de grootste electronicabeurs van Europa waar ieder jaar de nieuwste producten en gadgets worden gepresenteerd. We waren er uiteraard dit jaar weer bij en zoals je aan de grote hoeveelheid berichten afgelopen week hebt gemerkt, is er heel veel aangekondigd. Je hebt waarschijnlijk niet alles gelezen en dus hebben we een overzicht gemaakt van de 7 leukste gadgets die we zagen in Berlijn.

1. Lenovo Yoga Book: De tablet voor creatievelingen

Lenovo heeft op de IFA 2016 3 prachtige nieuwe producten gelanceerd die heel erg onze aandacht trokken. De Yoga Book bijvoorbeeld is een tablet die speciaal is ontworpen voor creatievelingen. Met een drukgevoelige touchpad kunnen designers heel makkelijk schetsen maken die meteen op het scherm zichtbaar zijn. Daarbij kan er ook een digitaal toetsenbord op de touchpad getoond worden, zodat je de tablet ook gewoon als laptop kan gebruiken.

Lenovo Yoga Book

2. Yuneec Breeze: Een drone om leuke selfies te maken

In 2013 werd selfie nog verkozen tot woord van het jaar, toen stoorde ook niemand zich aan het feit dat er consequent een deel van je arm op de foto stond. Tijden veranderen echter en nu bestaat er ook een drone die perfecte selfies voor je kan nemen.

De Breeze is uitgerust met een automatische piloot die je deels zelfstandig kan laten vliegen naar een bepaald punt of jou kan volgen. Zo kun je via de app mooie actiebeelden schieten die normaal enkel een ervaren dronepiloot zou kunnen maken.

3. Programmeerbaar speelgoed van SAM Labs

Lego en K’nex vond ik als kind altijd het leukste speelgoed. Je kon er coole dingen mee bouwen door een handleiding te volgen of gewoon volledig jouw fantasie de vrije loop laten gaan en zelf iets in elkaar knutselen. SAM Labs is de hedendaagse variant hiervan. Kinderen maken het echter niet met behulp van een papieren handleiding, maar door instructies in een app die je helpen het speelgoed te programmeren.

De basis van het speelgoed zijn LED-lampjes, knoppen, motors en sensoren. Allemaal onderdelen waar je eigenlijk van alles mee kunt doen en ze kunnen allemaal draadloos verbinding maken met een computer die ze aanstuurt.

SAM Labs

4. Word een echte Jedi met Sphero’s BB-8

Ander speelgoed dat we zagen op de IFA 2016 is voor zowat iedere leeftijdscategorie. Elke Star Wars-fan droomt ervan om The Force te controleren en deze droom word nu ook reëel met de Force Band. Zo kan je met deze gadget een echte BB-8 uit de saga besturen door handbewegingen te maken. The Force (om het aan te schaffen) is strong with this one!

Force Band BB-8

5. Slimme tandenborstel van Philips

Je poetst elke dag je tanden, maar wanneer je op controle gaat bij de tandarts ontdekt die toch steeds gaatjes? Dat komt waarschijnlijk omdat je sommige plekken overslaat bij het poetsen. Dit probleem wil Philips oplossen door een tandenborstel te lanceren die je stap-voor-stap begeleidt bij elke poetsbeurt.

De informatie die jouw tandenborstel analyseert, kun je ook uitwisselen met tandartspraktijken via de HealthSuite. Zo kunnen mondhygiënisten je vertellen welke gebieden in je mond nog speciale aandacht nodig hebben.

Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected

6. Multifunctionele smartphone: Moto Z

Naast de Lenovo Yoga Book, waren we vooral onder de indruk van de nieuwste smartphone van Motorola: de Moto Z. Deze smartphone kan je door middel van ad-ons omtoveren tot 8 verschillende apparaten: van een speaker, tot een fotocamera, of zelf een beamer. Je dacht dat je al veel kon met je smartphone? Lenovo geeft je er allemaal nieuwe of verbeterde functies erbij.

Lenovo MotoZ

Je kunt bijvoorbeeld een beamer van je telefoon maken:

IMG_7489

Of een professionele Hasselblad-camera:

Lenovo-Motorola Moto Z

7. Vlogger’s Favourite: DJI’s handheld stabilisator voor smartphones

De DJI Osmo Mobile is een statief met een ingebouwde stabilisator. Dit betekent het einde van schokkende of trillende video’s met je smartphone! Een andere handige functie van de Osmo Mobile is active tracking. Daarmee kun je een object herkennen en dit met de camera volgen zodat het steeds in beeld blijft.

De camera’s in smartphones zijn tegenwoordig zo goed dat ze erg kwalitatieve beelden filmen, het enige probleem is dat je niet altijd stabiel en zonder schokken kan filmen. Gadgets zoals deze Osmo Mobile en de Luuv Stabilizer moeten dat in de toekomst voorkomen.