Apple Watch krijgt ‘Power Reserve’ voor langere batterijduur

De Apple Watch zal uitgerust worden met een batterijbesparende modus, waarmee gebruikers kunnen voorkomen dat hun watch overdag uitvalt. Als de functie is ingeschakeld kunnen gebruikers alleen de tijd nog zien, zo meldt The New York Times.

De Apple Watch is meerdere keren onder vuur komen te liggen vanwege de batterijduur van het horloge. Volgens geruchten zou de Apple Watch na 2,5 uur intensief gebruik alweer opgeladen moeten worden. Volgens Apple gaat het slimme horloge minimaal een dag mee, maar zul je de watch wel elke dag moeten opladen.

Anonieme bronnen hebben inmiddels aan The New York Times laten weten dat de Apple Watch uitgerust zal worden met een speciale functie om de batterijduur te verlengen. Zo kunnen gebruikers de batterijbesparende modus, Power Reserve, in- en uitschakelen.

applewatchbattery

Op het moment dat de modus is ingeschakeld, zal het horloge alleen nog maar de tijd weergeven op het scherm. Andere functies van de Apple Watch, die onder andere via apps werken, zullen worden uitgeschakeld. Het is niet bekend of je wel notificaties krijgt als de functie is ingeschakeld.

Hierdoor zijn gebruikers in staat om de batterijduur van de Apple Watch zelf te verlengen. Op het moment dat je de Apple Watch alleen wilt gebruiken als horloge, kun je de functie inschakelen om energie te besparen.

Gezondheidsfuncties

Uit het rapport van The New York Times blijkt ook nogmaals dat Apple de intentie had om meer gezondheidsfuncties toe te voegen aan de Apple Watch. Echter bleken diverse functies technisch niet haalbaar, waardoor Apple genoodzaakt was om de functies te schrappen.

Op 9 maart aanstaande zal Apple een speciaal Apple Watch event houden. Tijdens het event zal Apple met meer informatie omtrent de Apple Watch komen.