Samsung kondigt Gear VR Innovator Edition aan voor de Galaxy S6

Tijdens de presentatie van Samsung op het Mobile World Congress (MWC) werd met smart uitgekeken naar de nieuwe Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge. Echter kondigde Samsung onder de rook van de smartphones ook een nieuwe editie van haar virtual reality headset aan.

Hiermee lijkt het duidelijk dat Samsung voorop wil blijven in de strijd om virtual reality. De Samsung Gear VR Innovator Edition is volledig geoptimaliseerd voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge en wordt hiermee de opvolger van de huidige Gear VR, die alleen werkt met de Samsung Note 4.

Uiteraard kun je ook betere prestaties verwachten van de nieuwe Gear VR Innovator Edition. Volgens Samsung biedt de nieuwe headset een betere beeldweergave en hebben zij het ontwerp van de headset aangepast voor meer comfort. Zo is de Gear VR 15 procent kleiner geworden en uitgerust met ergonomische banden voor een betere gewichtverdeling. Ook beschikt de headset over mechanische ventilatie waardoor de lenzen niet zullen beslaan.

Daarnaast claimt Samsung dat de headset een bredere kijkhoek heeft gekregen, wat de virtual reality beleving zou moeten verbeteren. Uiteraard maakt de headset gebruik van het 5,1 inch scherm van de Galaxy S6, waarmee je op hoge resolutie video’s, foto’s en TV-progamma’s kunt bekijken.

Verder kun je vanaf nu ook de headset opladen via een USB-poort, waardoor je de headset langer kunt gebruiken. Waneer de Samsung Gear VR Innovator Edition voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge uitkomt is niet bekend.