Houd je volleybal skills bij met de Swatch Touch Zero One

Er komen interessante maanden aan voor de markt van smartwatches. In april zullen we eindelijk de Apple Watch zien verschijnen en ook horlogemaker Swatch heeft laten weten rond die periode met een smartwatch te komen.

Voordat het zover is, heeft Swatch eerst haar Swatch Touch maar eens voorzien van de nodige functionaliteiten op het gebied van fitness tracking. De komst van dergelijke functies voor de Touch werden vorig jaar al door het bedrijf aangekondigd.

De Swatch Touch Zero One is volledig ontworpen voor (beach) volleybal-liefhebbers, maar bevat ook de nodige ‘standaard’ functionaliteiten. Zo kun je met het horloge bijhouden hoe veel stappen je hebt gezet en hoe veel calorieën je hebt verbrand.

swatchhed

Echter zijn de ‘interessantste’ functionaliteiten van het horloge gericht op volleybalspelers. Met de Swatch Touch Zero One kun je onder andere bijhouden hoe vaak je een ‘smash’ hebt uitgevoerd, hoe veel ballen je ‘geblokkeerd’ hebt en hoe veel hoge en lage ballen je geslagen hebt.

Vervolgens kun je via de bijbehorende mobiele app precies zien hoe het ervoor staat met jouw volleybal skills. Zo krijg je op basis van je activiteiten een score tussen de 0 en 100, die aangeeft hoe goed je in het spelletje bent. Uiteraard zie je ook waar jouw kwaliteiten liggen, bijvoorbeeld in het opslaan of juist in het blokken.

Het moge duidelijk zijn dat Swatch met de activity tracker niet voor de schoonheidsprijs gaat. De Swatch Touch Zero One ziet er degelijk uit, maar je zult er geen mode statement mee hoeven te maken. Echter is dat ook niet de achterliggende gedachte, aangezien het horloge wel tegen een stootje moet kunnen.

De Touch Zero One zal later dit jaar op de markt komen en heeft een adviesprijs van 160 dollar.