‘Apple wil iPhone 6 uitrusten met barometer, thermometer en meer sensoren’

Terwijl de iPhone 5s nog geen half jaar oud is, beginnen de geruchten rond een mogelijke iPhone 6 dit najaar al weer toe te nemen. Volgens een Chinese analyst zou Apple’s nieuwe vlaggenschip de beschikking krijgen over een brede range van extra sensoren, waaronder een barometer en thermometer.

Een barometer, een thermometer en een serie sensoren, waaronder een luchtvochtigheidssensor. Het is geen verrassing dat de Chinese analyst Sun Chang Xu juist deze nieuwe toevoegingen aan een mogelijke iPhone 6 noemt. Het zijn immers sensoren die andere fabrikanten al geruimte tijd toepassen, zoals concurrent Samsung bijvoorbeeld in de Galaxy S4.

Volgens Sun Chang Xu melden diverse bronnen rond het grootste merk ter wereld dat het “een inhaalslag wil maken op het gebied van sensoren” in de nieuwe iPhone. De analyst benadrukt dat het rond de iPhone vooral gaat om omgevingssensoren, terwijl men rond de iWatch juist bezig is met onderzoek naar biometrische sensoren.

Weblog MacRumors stelt dat de uitbreiding van het aantal sensoren in de iPhone 6 erg aannemelijk lijkt nu Apple de afgelopen maanden zoveel kennis in huis heeft gehaald rond gezondheid en beweging. Ook de geruchten rond een integratie van een Healthbook in iOS8 lopen daar mee in lijn.

Helemaal logisch is deze optelsom volgens mij niet, maar volstrekt onvoorstelbaar is hij ook niet. Een verband tussen temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid en je gezondheid zijn natuurlijk te maken, maar het is de vraag of die metingen in je telefoon of aan je pols moeten plaatsvinden.