Eenvoudige adapter verandert iPhone in bruikbare tool voor oogartsen

De machines die oogartsen momenteel gebruiken voor het doen van een oogonderzoek zijn groot, duur en vaak niet beschikbaar in derdewereldlanden. Onderzoekers van de Stanford University hebben daarom een simpele iPhone adapter ontwikkeld die het doen van oogonderzoek een stuk toegankelijker maakt.

De EyeGo, zoals de adapter wordt genoemd, bestaat uit onderdelen die online beschikbaar zijn om de uiteindelijke versie zo goedkoop mogelijk te maken. Bovendien zijn de onderzoekers van plan een versie beschikbaar te maken die door iedereen te printen is in 3D. De adapter kan vervolgens op de achterkant van een iPhone worden geplaatst om zo close-ups te nemen van het menselijk oog en tegelijkertijd het oog te verlichten.

De EyeGo zal verkocht worden voor minder dan negentig dollar. Door het formaat kan het product eenvoudig in elke tas of ambulance worden meegenomen. Hoewel de EyeGo volledig afhankelijk is van een iPhone, zijn iPhones een stuk alomtegenwoordiger dan een dure, zware machine in een ziekenhuis. Bovendien kunnen de resultaten via de iPhone eenvoudig naar een dokter worden verstuurd wanneer deze niet in de buurt is.