Apple zou ontwikkeling Apple Car binnen 4 jaar willen afronden

Dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een elektrische auto is inmiddels geen geheim meer, maar de Wall Street Journal zegt inmiddels meer informatie te hebben. Het techbedrijf zou de auto zo snel mogelijk af willen hebben en flink investeren om de ontwikkeling te versnellen. De deadline zou 2019 zijn, al betekent dat niet de auto dan ook meteen de weg op gaat.

Het team dat werkt aan Project Titan, zoals het project rond de Apple Car ook wel wordt genoemd, zou tot nu uit 600 mensen hebben bestaan. Dat zou volgens de WSJ nu verdrievoudigd worden.

De grote vraag die een beetje blijft hangen is hoe Apple een eventuele auto daadwerkelijk gaat produceren als hij af is. Het gerucht gaat de Apple daarvoor samen gaat werken met een groot autobedrijf. Onder meer de naam BMW zingt rond in de techwereld.

Voorlopig zullen we gewoon moeten afwachten wat Apple precies gaat doen en vooral wanneer. De kans dat we over vier jaar daadwerkelijk een auto met een Apple-logo erop kunnen kopen is in ieder geval klein, omdat dat simpelweg bijna niet haalbaar is.