Apple’s iPhone-aankondiging gaat waarschijnlijk meer over Siri dan we dachten

Siri

Hoe dichterbij de jaarlijkse iPhone-aankondiging van Apple komt, hoe meer geruchten er naar buiten komen. De afgelopen dagen is al ongeveer alles uitgelekt rond ForceTouch en de nieuwe Apple TV. Ook komt er steeds meer naar buiten rond de iPad Pro, die vanavond ook het licht zou gaan zien. Daarnaast zou Apple grote plannen hebben met Siri.

“Hey Siri, give us a hint”, stond er op de uitnodigingen die Apple verstuurde naar de pers. Nu was dat niet alleen voer voor de nodige geruchtengrapjes (vraag Siri maar eens om een hint en zie hoe ze reageert), maar mogelijk ook een hele direct hint. Volgens het laatste gerucht kun je Siri op de iPhone straks altijd een opdracht geven door “Hey Siri” te zeggen; hiervoor hoef je geen knop meer in te drukken. Dit werkt nu al, als je iPhone aan de lader ligt, maar de meeste tijd is dat natuurlijk niet het geval. Ook bij de Apple Watch kun je Siri al met het stemcommando starten.

Echt revolutionair is het dus niet. Ook Google doet al veel met een dergelijke functionaliteit in de Google Glass en bijvoorbeeld ook in Chrome (wat zorgde voor de nodige privacy-ophef). Maar dat maakt het niet minder handig.

Daar komt bij dat Siri met de update naar iOS 9 meer functies krijgt en proactief wordt. In combinatie met Siri in de Apple TV en de voorzichtige uitrol van Homekit-apparaten dit najaar (waarmee je je smarthome-apparaten kunt aansturen via Siri) zou Siri nog wel eens de ster van de show kunnen worden vanavond.

Heb je dit al gelezen over Apple’s aankondiging van vanavond?

Met welke grote innovaties komt Apple?
Met de App Store voor Apple TV kan Apple laten zien dat het nog steeds kan innoveren