Archos Music Beany: Is dit de eerste wollen wearable?

Het Franse Archos komt tijdens de IFA vast met de najaarscollectie: een wollen beany met ingebouwde headset. Alle Hipsters verzamelen: hebben we hier te maken met de eerste wollen wearable?

Natuurlijk staan wearables centraal tijdens de IFA die later deze week van start zal gaan. Tussen al het smartwatch-geweld echt opvallen lijkt lastig, maar Archos doet een aardige poging.

Zij lanceren tijdens de beurs in Berlijn een serie ‘connected’ producten die nauw samenwerken met je smartphone. De meest in het oog springende? De Music Beany, een kek wollen mutsje met ingebouwde headset.

archos-music-beany-2

Misschien niet de meest revolutionaire toepassing, maar we kunnen wel stellen dat de wedergeboorte van Bluetooth een nieuw elan heeft gegeven aan het hands-free gebruiken van de telefoon.

Persoonlijk gebruik ik de LG Tone Ultra zowat heel de dag om muziek te luisteren, Skype- én telefoongesprekken te beantwoorden, wat mij betreft een ideale oplossing. Ook Samsung en andere producenten komen binnenkort met varianten op deze alleskunners op de markt.

Een warme winterse variant is dan niet eens zo heel gek bedacht.

Naast de Music Beany lanceert de Franse producent ook een Music Light, een combinatie van een lamp en (jawel) een Bluetooth-speaker. Op deze manier verlicht je de dansvloer met je lampen, terwijl je hem muzikaal in vuur en vlam zet!

archos_musiclight-large_01

De Music Light komt op zo’n €40, waarmee hij ongeveer even duur is als de losse lampen van Philips. De warme Music Beany komt dit najaar op de markt voor een bedrag van ongeveer €30.

Meer IFA? Volg dan onze IFA Event Wall!