Samsung kondigt nieuwe smart home producten aan tijdens IFA 2014

Samsung maakt vandaag bekend dat het komende week tijdens de IFA een aantal nieuwe producten op gebied van Smart Homes zal gaan introduceren. Het gaat volgens de Koreaanse electronicagigant om producten “producten en diensten die ontworpen zijn om het dagelijks leven gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld door verhoogde veiligheid, lager energieverbruik en locatiebepaling binnen- en buitenshuis”.

Rob de Klijn, Country Director Huishoudelijke Apparaten van Samsung Nederland:

Samsung Smart Home heeft gebruiksgemak als uitgangspunt. Met deze uitbreiding van het Smart Home portfolio is de dienst ideaal voor ieder modern huishouden. Met elektrische sloten, IP-camera’s en slimme stopcontacten combineert Samsung zijn hele productportfolio om een complete oplossing te bieden

Met Samsung’s eigen besturingssysteem, Samsung Smart Home, zijn de apparaten straks allemaal te bedienen vanaf je laptop, smartphone of smartwatch. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan elektrische sloten en IP-camera’s. Gaat de voordeur open zonder dat jij thuis bent? Dan ontvang je direct een alert op je mobiel. Zo kun je bijvoorbeeld ook bijhouden of je kinderen veilig zijn thuis gekomen uit school. Ook kun je de lampen of je centrale verwarming bedienen met de app, zodat je nooit in een donker huis thuis komt. Dat kan ook via spraakbesturing, door een opdracht in te spreken op je smartwatch.

Screen Shot 2014-09-01 at 17.44.59

In juli 2014 speelden Samsung en Intel een grote rol bij de lancering van het Open Interconnect Consortium, waar industriestandaarden voor connectiviteit van slimme huishoudens worden ontworpen. Welke huishoudelijke nieuwe producten Samsung de komende week gaat aankondigen weten we pas woensdag, maar het bedrijf is in ieder geval voornemens een leidende rol op zich te nemen in de verdere ontwikkeling van smart homes.

Zo maakte het bedrijf vandaag ook bekend dat het later dit jaar een SDK lanceert, waarmee partners en derde partijen de kans krijgen om hardware voor Samsung Smart Home te ontwikkelen. Meer over de mogelijkheden voor developers, en de over de recente overname van Internet of Things bedrijf SmartThings, maakt Samsung in november dit jaar bekend tijdens de Samsung Developers Conference in San Francisco.

Screen Shot 2014-09-01 at 19.27.06