Arcus Motion Analyzer is slimme alleskunner op het formaat van een ring

De slimme ring van Arcus is een klein wonder. Een waterdichte fitness tracker die in staat is om 25 sporten te herkennen is al opzienbarend, maar het feit dat hij ook gebruikt kan worden om je tv of desktop te bedienen maakt de ring wel dubbel uniek.

Zo’n ring met bewegingsherkenning is op zich niets nieuws. Al eerder zagen we de Ring (waar het geld van het Kickstarter-project in ieder geval niet in de naam bedenken is gaan zitten) en zijn iets later aangekondigde broertje de Nod.

Beide ringen bevatten sensoren, waardoor ze in staat zijn om kleine bewegingen om te zetten in besturing van bijvoorbeeld je PC of TV. Al weer een hele stap verder dan de Myo-armband dus.

De ring van Arcus combineert die functionaliteiten echter met een puike set activiteiten die het kan monitoren. De ring zou in staat zijn om een golf swing, zwemslag of zelfs een ritje op de fiets te herkennen met een grotere precisie dan de huidige generatie trackers rond de pols zou kunnen.

Dat zijn geen misselijke beloftes maar het onvoorwaardelijke vertrouwen van de Kickstarter-community lijkt de ring nog niet te hebben. Sinds de start van de campagne op het crowdfunding platform, nu een week geleden, wist de Arcus ring pas $15.000 van een gewenste (schrik niet) $320.000 op te halen.

Of het nu gaat om het prikkelende, (over)complete concept of de jacht naar dat duizelingwekkende bedrag: zeker een leuk project om de komende weken eens in de gaten te houden!

arcus_ring_2