Facebook’s Slingshot app nu ook in Nederland te downloaden

Vorige week kondigde Facebook Slingshot aan: Een gratis app die verdacht veel weg heeft van concurrent Snapchat, waarbij gebruikers afbeeldingen met elkaar kunnen uitwisselen die direct weer verdwijnen. Jammer genoeg voor ons Europeanen was de app tot gisteren alleen in de VS te downloaden, maar sinds vanochtend kunnen ook Nederlandse iOS en Android gebruikers Slingshot downloaden via de app stores.

Facebook maakt er in het begeleidend persbericht geen geheim van dat Slingshot geïnspireerd is op concurrent Snapchat:

Iedereen die de app Snapchat al gebruikt weet hoe leuk het is om berichten die later verwijderd worden te sturen. Met Slingshot zagen Facebook ontwikkelaars de mogelijkheid om iets nieuws te ontwerpen en toe te voegen: een plek waar je alledaagse momenten met veel mensen tegelijkertijd kunt delen. 

Het gebruik van de app is simpel: Je maakt een foto en stuurt die naar een groep vrienden. Pas wanneer ze zelf ook terug reageren kunnen ze jouw foto ook daadwerkelijk bekijken, net voordat hij weer verdwijnt. Met die dynamiek hoopt Facebook mobiel chatten ‘nog spannender’ te maken.

140617-facebook-slingshot-comp-jms-1340_a4dc1edcfa5b9995b348735563b30ac3

Het is algemeen bekend dat Snapchat op dit moment vooral populair is onder hormonale tieners die de app gebruiken om met elkaar te sexten, ofwel pikante foto’s & berichtjes uitwisselen. Of Slingshot dat niveau gaat ontstijgen is nog maar zeer de vraag, maar Facebook hoopt in ieder geval dat het juist ‘een sociale broedplaats van creativiteit wordt’.

Meer informatie over de app vind je op sling.me/download.