Poolse politie pakt eigenaar torrentsite KickassTorrents op

De politie in Polen heeft een man opgepakt die er van wordt verdacht de eigenaar te zijn van de torrentsite KickassTorrents. Dat gebeurde in opdracht van de Amerikaanse politie, die om uitlevering zal vragen. De Amerikanen verdenkt de man van het schenden van auteursrechten en medeplichtigheid bij witwassen. Het gaat om Artem Vaulin, 30 jaar oud en afkomstig uit Oekraïne.

KickassTorrents staat bekend als een populaire plek om torrents te downloaden om bijvoorbeeld illegaal aan series en films te komen. Hoeveel gebruikers de site precies heeft is echter niet bekend, maar volgens de Amerikaanse politie verdienen de makers jaarlijks 12 tot 22 miljoen dollar aan advertenties.

Vaulin wordt er van verdacht de site hebben opgericht, maar het in onduidelijk of en met wie hij KickassTorrents nu runt. Het lijkt in ieder geval op dat de Poolse of Amerikaanse politie de site offline hebben gehaald. En da’s slecht nieuws voor trouwe gebruikers die bijvoorbeeld vanochtend de nieuwste aflevering van Mr. Robot binnen wilden halen. Gelukkig zijn er voor hen nog genoeg alternatieven.