Last minute vakantie boeken én annuleren met Booking.com app

Sinds de komst van Booking.com is een bezoekje aan een traditioneel reisbureau eigenlijk overbodig geworden. Met de app heb je de keuze uit bijna 1 miljoen hotels, appartementen, hostels en andere vakantieverblijven wereldwijd, die je in een handomdraai zelf kunt boeken. En vaak net zo makkelijk weer kunt annuleren, als je reis onverwacht niet door kan gaan of de plannen zijn gewijzigd. En ook leuk: De bevestiging van je reserveringen wordt niet alleen keurig bijgehouden in de app zelf: Je kunt ook inchecken met je smartwatch!

banner-boven-2-liveforward

Wie de website van Booking.com kent, zal het aanbod binnen de app bekend voorkomen. De boekingsdienst belooft een hoverzicht van ruim 900.000 locaties waarop je een kamer kunt boeken, waaronder hotels en zelfstandige appartementen. Deze locaties zijn te filteren op verschillende criteria – die variëren van kinderbedje of zwembad tot Wi-Fi of flatscreen TV. Zo weet je tenminste zeker dat je op locatie ook nog lekker kunt Netflixen.

De app probeert een beetje hetzelfde te doen als Foursquare en Yelp, maar dan voor hotelkamers. Eerdere hotelbezoekers kunnen allemaal een beoordeling achterlaten, waardoor de app een idee geeft hoe een kamer er voor staat. Daarnaast wordt er algemene informatie getoond, zoals foto’s, de locatie op de kaart en hoe laat je kunt in- of uitchecken.

Booking.com

Gebruik je een iPhone? Dan is het mogelijk om een gemaakte boeking in de Wallet-app te zetten. Zo kun je ‘m buiten de Booking-app erbij pakken, maar ook op de Apple Watch. Hierdoor hoef je de smartphone niet langer uit je zak te vissen om in te checken bij je hotel.

Kostenloos annuleren

Natuurlijk zullen de meeste mensen hun vakantie wel enigszins vooruit willen plannen, maar Booking.com is ook heel handig voor last-minute vakanties of wijzigingen: Zo kun je de meeste hotels tot 1 dag van te voren kostenloos annuleren, en dat is erg handig als je bijvoorbeeld meerdere vakantieopties vooruit vast wilt leggen, zodat je past vlak van tevoren hoeft te besluiten of je ook echt gaat. Daarnaast biedt Booking.com de mogelijkheid om je verblijf kostenloos aan te passen: Bijvoorbeeld als je een paar dagen korter of langer wilt verblijven.

Booking Now

Booking-Now-10.0-for-ios-iphone-screenshot-001

Heb je per ongeluk je vlucht gemist of ben je om een andere reden ergens ter wereld gestrand? Dan biedt Booking.com ook uitkomst als je per direct een hotel nodig hebt. De app laat zien welke accommodaties die nacht nog kamers vrij hebben en je reservering wordt vrijwel direct verwerkt waardoor je meestal vrijwel meteen in het hotel terecht kunt. Booking maakte voor deze dienst zelfs een aparte app: Booking Now.

Goede klantenservice

Wat erg prettig is, is dat Booking over het algemeen een erg goede relatie met zijn accommodatie-aanbieders onderhoudt. Dat betekent dat elk hotel vaak een directe contactpersoon heeft binnen Booking waarmee zij contact op kunnen nemen, mocht er toch iets mis zijn met je reservering. Vaak zullen de locaties alles in de weer stellen om je goede service te leveren en het probleem op te lossen, een negatieve klantervaring levert hen immers een slechte review van de gasten op. En hoe hoger je score op Booking.com, hoe beter het gaat met je business.

Bereid je overigens wel voor om je mailbox streng in de gaten te houden. Booking.com staat er om bekend nogal fanatiek mailtjes heen en weer te sturen, waardoor je op meerdere berichten per dag kunt rekenen. Eventjes grondig jezelf uitschrijven doet daarbij gelukkig wonderen.

Booking.com is beschikbaar voor Android en iOS.