Ashley Madison: ook vrouwen gebruiken onze service

Na een uitgebreide analyse door Gizmodo van de gehackte database van Ashley Madison bleken er ontzettend weinig vrouwen actief op de affairesite. Ashley Madison laat weten dat niets minder waar is en dat vrouwen nog steeds berichten sturen en zich aanmelden voor de service. Volgens de organisatie was de verhouding tussen betalende mannen en actieve vrouwen veel meer gelijk: voor iedere 1,2 man was er één vrouw.

Ook zouden vrouwen 2,8 miljoen berichten hebben verstuurd, in de afgelopen week. Hoewel dit niet direct in strijd is met de analyse van Gizmodo, lijkt het wel zeer onwaarschijnlijk. Als de analyse van Gizmodo klopt, dan is er een zeer kleine groep aan vrouwen voor de miljoenen berichten verantwoordelijk. Daarnaast is het op zijn minst opmerkelijk te noemen dat de website zo populair lijkt te zijn, terwijl net alle gegevens van meer dan 35 miljoen gebruikers openbaar zijn gemaakt.

Some journalists have turned the focus of the criminal act against Ashley Madison inside out, attacking us instead of the hackers. Last week, a reporter who claimed to analyze the stolen data made incorrect assumptions about the meaning of fields contained in the leaked data. This reporter concluded that the number of active female members on Ashley Madison could be calculated based on those assumptions. That conclusion was wrong.

En als blijkt dat de analyse niet klopt, wil het bericht van Ashley Madison nog niet zeggen dat de verhouding goed is. De website geniet van enorm veel media-aandacht: de groeicijfers die Ashley Madison probeert te communiceren zouden evengoed afkomstig kunnen zijn van nieuwsgierige gebruikers.