Ubisoft werkt aan tv-serie gebaseerd op game Assassin’s Creed

Gameontwikkelaar Ubisoft werkt aan een tv-serie rondom het computerspel Assassin’s Creed. Dat bevestigde Aymar Azaizia, de franchisemanager merkextentie bij Ubisoft, deze week tijdens een Ask Me Anything (AMA) op Reddit.

Azaizia ging niet verder in op de vraag over de serie. “Het is zoals de film”, schreef hij. “We willen de tijd nemen, zodat we iets maken waar we trots op kunnen zijn.” Het is zeer waarschijnlijk dat Ubisoft Motion Pictures, de filmdivisie van het bedrijf, aan de slag gaat met de tv-serie.

In 2009 bracht Ubisoft ook al een miniserie uit rondom de franchise: Assassin’s Creed: Lineage. Vorig jaar verscheen ook de bioscoopfilm Assassin’s Creed, geproduceerd door onder meer Ubisoft. Mogelijk komen er ook één of twee sequels op deze film.

In november zei de CEO van Ubisoft dat het bedrijf gesprekken voerde met Netflix. Of die gesprekken zijn afgerond en eventueel hebben geresulteerd in een deal, is niet bekend.

De afbeelding bij dit artikel is door Flickr-gebruiker Joshua Livingston beschikbaar gesteld onder Creative Commons BY 2.0.