Audi lanceert in 2020 drie elektrische auto’s uit de nieuwe E-Tron-lijn

Audi E-Tron

Er gaan al tijden geruchten over de elektrische auto’s van Audi. Zo kondigde het bedrijf eerder al een elektrische versie van de R8 aan en in 2015 werd bekend dat er een elektrische SUV aankomt. Nu is er dan eindelijk meer bekend over deze geheimzinnige projecten. De SUV gaat E-Tron heten, zonder verdere toevoeging van modelnummers of -namen. En er komen nog twee andere voertuigen aan, schrijft Autocar.

Audi laat weten met de naam dezelfde tactiek te gebruiken als in de jaren ’80 toen ze hun auto met vierwielaandrijving de Quattro noemden. “Het is vergelijkbaar met de eerste eerste Audi Quattro, die bekend stond als de Quattro”, vertelt Rupert Sadler, de baas van Audi. “Op de lange termijn wordt E-Tron de naam voor een volledig elektrische rijstructuur.” Sadler verwacht bijvoorbeeld ook modellen te krijgen met meer gebruikelijke namen, zoals de “A6 e-tron en de A7 e-tron”.

Natuurlijk is de E-Tron SUV straks niet de enige elektrische auto van Audi. Eerder droeg de elektrische variant van de R8 ook al die naam, maar dat project is inmiddels geschrapt. Wel komen er nog een hatchback en een sedan in de E-Tron-lijn. Deze voertuigen moeten aan het einde van 2020 op de markt komen.

Audi E-Tron

Daarnaast gaf Sadler een hint over een concurrent voor de Tesla Model S. “Ik geloof dat het logisch is voor het merk Audi om bovenaan het premiumsegment te staan met deze technologie.” Daar staat momenteel Tesla, samen met nog een aantal andere fabrikanten. Welk model Audi als concurrent zou zien en wanneer deze verschijnt, is echter niet bekend.

Audi E-Tron