Is Amazon straks je nieuwe internetprovider?

Amazon zoekt steeds meer de concurrentie op met andere bedrijven en in nieuwe markten. Zo zou Amazon Prime volgende maand naar Nederland komen en de strijd met Netflix hier aangaan, en concurreren ze met Music Unlimited tegen Apple Music en Spotify. En nu lijken ook internetproviders en kabelaanbieders zich zorgen te moeten gaan maken om de internetgigant. Volgens The Information overweegt Amazon namelijk internetpakketten aan te bieden in Europa.

De internetpakketten zouden gebundeld worden met Amazon Prime Video, de streamingdienst van het bedrijf. The Information schrijft dit op basis van een anonieme bron. Op die manier wil het bedrijf concurreren met andere kabelaanbieders met een gelijksoortig videopakket. In Nederland zou dit een gigantische uitbreiding zijn van de diensten, aangezien we hier alleen kunnen winkelen via de Duitse of Britse webshop en nog weinig andere diensten van ze hebben.

In andere Europese landen is dat echter een ander verhaal. Zo kun je in Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk gebruikmaken van Amazon Prime. In de UK krijg je bijvoorbeeld voor minder dan 100 euro per jaar toegang krijgt tot e-books, digitale muziek, de streamingdienst én gratis pakketverzendingen. Door ook nog een internetverbinding hieraan te koppelen kan het de positie van Amazon alleen maar sterker maken.

Het is op dit moment niet duidelijk of het abonnement ook naar Nederland komt, wat uberhaupt geldt voor Prime en de streamingdienst Prime Video. Maar er is op 22 oktober een opname in Rotterdam van Amazons nieuwe show The Grand Tour met de ex-presentatoren van Top Gear. Dat wil officieel nog niet zeggen dat de videodienst ook hier snel beschikbaar wordt. Tot nu toe blijft het bij geruchten, die met de week sterker worden.