August Smartlock krijgt update

De wereld van the Internet of Things blijft zich uitbreiden. Of in het geval van de August Smartlock: verbeteren. De August Smartlock komt met een update waardoor dit slimme deurslot net iets interessanter wordt dan zijn concurrenten.

Schreven we eerder nog dat de August vrijwel hetzelfde was als alle andere slimme sloten, daar gaat nu verandering in komen. Nog even kort samengevat, de August is een slot dat te openen is met Bluetooth. Via een app kun je het slot openmaken, of vrienden toegang geven tot je huis als je zelf niet in de buurt bent.

Hoewel het slot pas in het voorjaar op de markt komt (wel al hier te pre-orderen), komt het bedrijf nu al met een update. Zo is er vanaf nu keuze uit meerdere kleuren. Ook op technisch gebied zijn er verbeteringen doorgevoerd. Met de introductie van EverLock, sluit een deur automatisch op het moment dat deze dichtvalt. Een sensor merkt op wanneer iemand het huis verlaat, en wordt de deur vanzelf afgesloten.

In het geval dat je even het afval buiten wilt zetten, is dit natuurlijk niet erg handig. Gelukkig kun je via de August app deze functie snel in en uit schakelen. Heb je echter je telefoon binnen laten liggen en Everlock aan laten staan, dan heb je een behoorlijk probleem. Het is dan waarschijnlijk ook verstandig om een van je vrienden constant toegang te geven tot je huis en de EverLock-deur. Ook handig in het geval dat de accu van je telefoon opeens leeg blijkt te zijn…