B&O Play presenteert draadloze oortelefoon Beoplay E8

Beoplay E8

B&O Play heeft een geheel nieuwe draadloze oortelefoon geïntroduceerd: de Beoplay E8. Het apparaat is spatwater en stofbestendig. Daarnaast heeft het een touch-interface, waar je je muziek mee kunt bedienen. Ook kun je telefoongesprekken voeren en spraakopdrachten inschakelen.

De Beoplay E8 heeft een accuduur van vier uur. Handig is dat ze geleverd worden in een oplaadcassette, die je mee kunt nemen. Koptelefoon leeg? Dan stop je hem in de cassette en binnen no-time heb je weer een volle batterij. Daarnaast zitten er kleine magneetjes in elk oordopje, zodat ze automatisch uitgeschakeld en opgeladen worden als je ze in de cassette klikt.

Beoplay E8

Geluid

In ieder oortje zit verder een dynamische luidspreker van 5,7 millimeter, een kleine elektromagnetische omvormer, NFMI-technologie en een Bluetooth 4.2-chip. Daardoor zou het geluid van de beste kwaliteit moeten zijn. Het geluid kun je nog verder afstemmen via de Beoplay app op Android, iPhone en de Apple Watch. Ook kun je geluidsprofielen instellen, bijvoorbeeld voor podcasts, sporten en pendelen.

Ook is er een audio-transparantiefunctie genaamd Transparancy Mode. Daarmee bepaal je zelf hoeveel geluiden je uit de echte wereld wilt horen. Er zijn drie niveaus om uit te kiezen. Handig als je bijvoorbeeld op de fiets zit en het verkeer wilt kunnen horen, of je de gesprekken van je collega’s op de achtergrond niet wilt missen.

Beoplay E8

De Beoplay E8 is vanaf 12 oktober te koop voor 299 euro. Daarbij krijg je ook een oplaadcassette, vijf oordopjes en een oplaadkabel. Wil je alleen een losse oortelefoon voor links en rechts, dan betaal je 129 euro per stuk. De oplaadcassette is voor 99 euro te koop.