Voor het eerst is er een kind geboren met drie biologische ouders

Een doorbraak voor de medische wereld: artsen zijn er in geslaagd om een kind met drie biologische ouders te verwekken. Op deze manier slaagden de doktoren er in om genetische markeringen van de drie ouders op één kind over te brengen. Dat meldt New Scientist.

Er werden twee eieren gebruikt, waarvan een deel van het ene ei met dat van een ander werd vervangen. Vervolgens werd deze bevrucht door het zaad van de vader. De behandeling is bijzonder, omdat wijzigingen normaliter worden gemaakt nadat allebei de eieren zijn bevrucht. De familie wilde dit om religieuze redenen niet, omdat er dan een embryo gedood zou worden.

De procedure was noodzakelijk, omdat één van de moeders de stofwisselingsziekte Syndroom van Leigh heeft. De moeder is daar al meerdere kinderen aan verloren. Door het gedeelte van de ziekte uit te sluiten bij de bevruchting, kan het kind hier geen last van krijgen in de toekomst.

De behandeling was een succes: het kind is inmiddels vijf maanden oud en gezond. Toch is de behandeling controversieel, omdat hij niet overal is toegestaan. De Amerikaanse doktoren mochten dit eigenlijk niet doen, waardoor ze besloten naar Mexico te vliegen om de behandeling uit te voeren.