Bank VS gehackt: data 106 miljoen Amerikanen en Canadezen gestolen

Capital One

De Amerikaanse bank Capital One Financial Corp is het slachtoffer geworden van een hack. Daarbij zijn persoonlijke gegevens van ongeveer 100 miljoen Amerikanen en 6 miljoen Canadezen gestolen. De hacker is gearresteerd, schrijft Reuters.

De hacker kreeg toegang tot ongeveer 140.000 burgerservicenummers, evenals diverse namen, adressen en kredietscores. Ook werden 80.000 gelinkte rekeningnummers getroffen. De hacker kreeg geen toegang tot creditcardnummers.

De hacker, een 33-jarige software-engineer genaamd Paige Thompson, kon toegang krijgen tot de gegevens via een verkeerd geconfigureerde firewall van een web-applicatie. De schade van haar acties loopt op tot tussen de 100 miljoen en 150 miljoen dollar.

Opgepakt

De hack vond tussen 12 maart en 17 juli plaats. Thompson plaatste zelf informatie over haar hack op het platform GitHub. Een andere gebruiker zag dit bericht en stelde Capital One op de hoogte van de aanval.

Autoriteiten wisten Thompson via die pagina ook op te sporen. Hierop stond namelijk haar volledige naam, die onderdeel was van het digitale adres van de pagina. Op 19 juli werd de hack ontdekt.

Waarom Thompson de bank hackte, is nog niet bekend.

Foto: Shutterstock.com