Pixel 4 van Google krijgt bewegingssensor Project Soli

Google-Pixel-4

De Pixel 4 moet nog onthuld worden, maar Google maakt langzaamaan steeds meer details bekend. Vorige maand toonde het bedrijf zelf een foto van de achterkant van de telefoon, en nu deelt het een aantal functies die de smartphone krijgt.

De Pixel 4 krijgt onder meer Soli, waar al enige tijd over gespeculeerd wordt. Soli is een radar die bewegingen detecteert, waardoor je de telefoon kunt besturen met bewegingen. De sensor hiervoor zit bovenin de telefoon.

Voordeel is dat je de telefoon niet op hoeft te pakken en het scherm niet aan hoeft te raken om deze te besturen. Dit is bijvoorbeeld handig voor mindervaliden. De telefoon herkent het bovendien als je in de buurt bent.

Met Motion Sense – zoals de functie in de telefoon heet – kun je liedjes overslaan, alarmen snoozen en telefoontjes weigeren. Dit alles doe je door je hand te bewegen. De functie komt naar slechts een paar landen, maar het is niet duidelijk welke dag zijn.

https://youtu.be/KnRbXWojW7c

Gezichtsherkenning

Ook krijgt de Pixel 4 een nieuwe technologie om je telefoon met je gezicht te ontgrendelen. Bij andere telefoons moet je het apparaat hiervoor helemaal optillen, zodat het voor je gezicht zit. Ook moet je swipen om bij het thuisscherm te komen.

De Pixel 4 werkt anders, aldus Google. Als je je hand uitsteekt naar de telefoon, zet Soli vast de sensoren voor de technologie aan. Herkennen de sensoren en algoritmes je, dan ontgrendeld de telefoon al terwijl je hem oppakt. Bovendien werkt het in vrijwel alle oriëntaties, ook als je telefoon ondersteboven zit.

De beelddata voor deze technologie verlaat je telefoon volgens Google niet. Ook worden de beelden niet met andere Google-diensten gedeeld. En ook de data van Soli wordt op je telefoon verwerkt, en niet met andere Google-diensten gedeeld.

Lancering onbekend

Google pakt het met deze aankondigingen anders aan dan andere jaren. Waar vroeger soms vrijwel de gehele telefoon al gelekt was voor de lancering, kiest Google er nu voor om zelf af en toe wat bekend te maken over het aankomende toestel.

Wanneer de telefoon verschijnt, is nog niet duidelijk. Meestal worden dergelijke apparaten in oktober aangekondigd door het bedrijf.