Indrukwekkend: Intel zorgt dat baseballwedstrijden vanuit elke hoek te bekijken zijn

De herhaling van een spectaculaire slag of een homerun vanuit elke hoek nogmaals bekijken? Het is mogelijk dankzij een technologie die Intel deze week inzet tijdens de All-Star Week van de Major League Baseball (MLB) in San Diego. Met deze technologie is het mogelijk om bepaalde actie vanuit elke hoek nogmaals te bekijken.

Door middel van 28 camera’s wordt een 360 graden 3D-model van het baseballveld vastgelegd. Dat gebeurt met behulp van algoritmes, die het veld in realtime kunnen vastleggen. Het is niet de eerste keer dat de chipfabrikant deze technologie in combinatie met sport laat zien. Eerder werd ook al de opstelling van 28 camera’s en de benodigde software gebruikt om bijvoorbeeld herhalingen van fragmenten uit een basketbalwedstrijd in 360 graden te laten zien.

Om dit mogelijk te maken maakt Intel gebruik van een technologie die is ontwikkeld door het bedrijf Replay Technologies. Intel kocht dat bedrijf eerder dit jaar en werkte daarvoor al samen met Replay Technologies om ‘immersive sportbelevingen’ naar de kijker te brengen. Deze technologie is niet te verwarren met een 360-gradencamera, die vanuit een vast standpunt de omgeving om zich heen filmt.

De sportindustrie zoekt in technologie nieuwe manieren om verslag te doen van de wedstrijden. Zo kijkt Microsoft naar manieren om sportwedstrijden met augmented reality op je eigen tafel te bekijken, maakte de UEFA gisteren tijdens de finale van het EK gebruik van virtual reality-camera’s en worden de Olympische Spelen van dit jaar in virtual reality en in 8K uitgezonden.