Nike lanceert eindelijk zelfstrikkende sneaker naar aanleiding van Back to the Future

Ja, daar zijn ze dan! Nike heeft zijn zelfstrikkende ‘Back to the Future’ sneakers, genaamd Nike Mag 2015, gelanceerd! Dat het gisteren Back to the Future dag was kan je niet zijn ontgaan. Heel het internet stond bol met berichten over welke voorspellingen wel, en welke voorspellingen niet zijn uitgekomen.

Gisteren vertelden we je al over een groep onderzoekers van de universiteit Stanford die in het diepste geheim hebben gewerkt aan een zelfrijdende versie van de DeLorean. De beroemde auto uit de film. Twee dagen geleden stuurde Nike echter ook al een via Twitter een berichtje naar Michael J. Fox., de hoofdrolspeler van Back to the Future. Heel het internet ging gelijk los over de zelfstrikkende sneaker die in de film te zien was..

Gisteravond werden de geruchten werkelijkheid toen Michael J. Fox een video plaatste op Twitter waar hij de zelfstrikkende sneaker van Nike aantrekt.

Bijna 30 jaar geleden werd Nike gevraagd om mee te werken aan de futuristische film die de wereld in 2015 zou weergeven. Het resultaat was de zelfstrikkende sneaker. In 2011 vroeg Nike dan ook werkelijk een patent aan op een zelfstrikkend systeem en presenteerde hem vandaag aan de hoofdrolspeler Michael J. Fox.

Op de video is het zelfstrikkende systeem niet heel goed te zien, maar volgens Nike is het een ‘individually responsive system that senses the wearer’s motion to provide adaptive on-demand comfort and support’. De schoen strikt zichzelf niet letterlijk, maar past zich automatisch aan naar je voet.

Mocht je fan zijn en de schoen graag aan je collectie willen toevoegen, dan hopen we dat je afgelopen jaren flink gespaard hebt. Nike laat weten dat de zelfstrikkende Nike Mag een limited edition wordt. Hij wordt alleen verkocht via een veiling en de gehele opbrengst gaat naar het Michael J. Fox Fonds voor Parkinsononderzoek.