Border Sessions: Tweedaags festival over technologie & maatschappij in Den Haag

Border Sessions

Wat is de impact van technologische veranderingen op onze maatschappij? Dat is niet alleen iets waar wij dagelijks over schrijven op Numrush, het is ook de centrale vraag van het Border Sessions festival dat op 11 en 12 november voor de vierde keer wordt gehouden in Den Haag.

Op het festival zijn presentaties van experts, maar is ook ruimte voor actieve discussies waarin het publiek wordt betrokken. Er zijn meer dan 60 sessies, onderverdeeld in 5 thema’s: Art, Makers and Digital Culture; Sustainability, Space and Earth Exploration; Health and MedTech; Activism, Security and Societal Impact en Advanced Human Settlements.

Eén van de sprekers is Peter Sunde Kolmisoppi, mede-oprichter van The Pirate Bay. Verder komt Rick Tumlinson langs, één van de grootste visionairs op het gebied van ruimtevaart en staat Bruce Sterlin, één van de grondleggers van de cyberpunk-beweging, op het programma. Een compleet overzicht van alle sprekers is te vinden op de site Border Sessions.

Op diezelfde site zijn tickets te koop voor Border Sessions. Een ticket voor beide dagen kost 140 euro, als je maar één van beide dagen wilt gaan is dat mogelijk voor 80 euro. De organisatie verwacht dit jaar zo’n 1500 deelnemers.

Numrush is als mediapartner betrokken bij Border Sessions en zal ook verslag doen van het festival.