Belangrijke ontwikkelaar Nike+ FuelBand stapt over naar Apple

Een verrassende transfer in Techville dit weekend: Jay Blahnik, fitnessexpert en belangrijke speler in de ontwikkeling van Nike’s FuelBand stapt over van de sportgigant naar… Apple. Het heeft er alle schijn van dat de Amerikaan daar gaat werken aan de iWatch, Apple’s variant op de smartwatch.

Niet alleen opvallend omdat de switch plaatsvindt van sport naar tech (die grenzen vervagen immers) maar met name interessant omdat Blahnik te kennen geeft dat hij zijn activiteiten op het gebied van fitness- en activiteitsconsultancy compleet zal staken om zich te richten op zijn werk bij Apple.

Voor dat Blahnik bij Nike aan de slag ging, werkte hij als adviseur voor merken als Gatorade en General Electric. Bij Nike was Blahnik in eerste instantie nauw betrokken bij het ontwikkelen van de diverse fitness- en running apps van de Amerikaanse sportgigant.

De kroon op zijn werk bij Nike is echter de introductie van de Nike+ FuelBand, de activity tracker die het sportmerk in 2012 vol bravoure lanceerde en volgens sommige er toe heeft geleid dat het bijhouden van je beweging ineens in een coolbook kwam.

Juist dat project zorgt nu voor de geruchten dat Blahnik bij Apple zich zal gaan bezigen met het vormen van de iWatch, Apple’s eigen smartwatch.