‘Smartwatch van Samsung wordt uitgerust met dualcore processor’

Met de weken neemt de spanning toe: de smartwatch van Samsung, de ‘Galaxy Gear’ zou namelijk al in september al gelanceerd worden. In lijn met die verwachtingen komen er nu ook steeds meer geruchten rond de technische specs. Zo zou Samsung’s slimme horloge uitgerust worden met een dualcore processor uit de stallen van de Koreanen zelf.

Het doorgaans goed geinformeerde Sammobile gaf dit weekend veel aandacht aan de smartwatch van Samsung, waarbij het niet alleen de technische specificaties publiceerde, maar ook een concept visual van het horloge op basis van de specs.

Het slimme horloge van Samsung krijgt de beschikking over een 1.5Ghz dualcore chip, waarmee het de crowdfunding-held AGENT naar de kroon steekt. Naast een AMOLED-scherm van 3×3 centimeter zou het horloge beschikken over 1GB werkgeheugen en kunnen verbinden met je smartphone middels Bluetooth en NFC. Opvallend in het lijstje is de aanwezigheid van een 2 megapixel camera.

Ondanks de stellige publicatie is het ook voor Sammobile nog niet 100% helder dat het om een buigbaar scherm zal gaan. Naar verwachting lanceert Samsung de Galaxy Gear op 4 september a.s.