Beleef de zombie-wereld van The Walking Dead nu in virtual reality

the walking dead

Zou jij je in een wereld willen bevinden dat wordt overspoeld door zombies? De post-apocalyptische serie The Walking Dead laat al zeven jaar lang zien hoe het is om in een wereld vol zombies te leven. Nu brengt de Amerikaanse televisiezender van de serie, AMC, een Virtual Reality app uit zodat jij je écht in een zombie-wereld bevindt.

Verschillende perspectieven

Mocht een zombie apocalyps zich voordoen, dan ben jij in ieder geval goed voorbereid. Op de app kan je namelijk kiezen van welke kant je iets in 360 graden mee wilt maken. Je begint in een scène waarbij je vastzit in een verlaten auto. Het is aan jou om zo snel mogelijk de auto te verlaten voor de zombies je bereiken. Je ziet de wezens elk moment dichterbij komen, terwijl jij in angst wacht tot er hulp komt.

Wil je het liever vanuit een ander perspectief meemaken? Dan kun je de scène ook beleven vanuit de zombie. Het krijgt wel een bijzonder duister tintje als jij als zombie begint aan het feestmaal van een wanhopig mensenlichaam. Zo maak je mee hoe het is om gegeten te worden of zelf een mens te eten. Ben je nog niet helemaal in Halloween sferen? Dan kan je ook trailers en sneakpeeks bekijken van een andere AMC-serie, Into the Badlands.

The Walking Dead: Our World

De app is beschikbaar op iOS en Android en neemt je mee in een wereld vol ondode wezens. Aanstaande zondag wordt in Amerika de 100e aflevering en tevens de première van seizoen 8 van The Walking Dead uitgezonden, waarna een exclusieve VR-scene op de app wordt gelanceerd.

De nieuwe applicatie is een vervolg op de aankondiging van The Walking Dead: Our World – een augmented reality spel dat binnenkort wordt gelanceerd. Dit spel is net als Pokémon Go op locatie gebaseerd en als speler ga je zombies te lijf met verschillende wapens en voorwerpen. Het is nog niet precies bekend wanneer het AR spel uitkomt.