Softbank oprichter Masayoshi Son wil 880 miljard dollar investeren in technologie

Masayoshi Son

Oprichter en CEO van het Japanse bedrijf Softbank, Masayoshi Son, vindt zijn technologie fonds van 100 miljard dollar niet groot genoeg. Hij wil nog zeker 880 miljard dollar gaan ophalen voor een aantal nieuwe investeringsronden, zo vertelt CNN.

Slechts enkele maanden nadat Son samen met het nationale welvaartsfonds van Saoedi-Arabië ’s werelds grootste technologie fonds genaamd Vision Fund opzette, streeft de Softbank CEO al naar meer. “De Vision Fund was slechts een eerste stap,” vertelt de oprichter aan nieuwsblad Nikkei, “We willen op grote schaal uitbreiden. Binnen twee tot drie jaar zullen Vision Funds 2, 3 en 4 worden gelanceerd.”

Nieuwe fondsen

Masayoshi Son is de nieuwste koning in de tech wereld. Zijn Vision Fund werd gesteund door Apple, Qualcomm, zijn eigen Softbank en nog vele andere techgiganten. In mei dit jaar bereikte het fonds een bedrag van 93 miljard dollar. Het opgehaalde bedrag wordt geïnvesteerd in de technologie bedrijven van de toekomst. Hier zitten bedrijven bij als co-werkplekken aanbieder WeWork en communicatie tool Slack. Son is echter bang dat het geld binnen twee jaar al op is en zet daarom een aantal nieuwe fondsen op.

De technologie tycoon wil 880 miljard dollar ophalen. Het doel is om de komende tien jaar te investeren in minstens duizend nieuwe bedrijven. Als hij op zijn huidige tempo doorgaat, moet dit zeker lukken. Son vertelde in een interview met Bloomberg dat hij de kroonprins van Saoedi-Arabië ooit overtuigde 45 miljard te investeren in zijn Vision Fund, binnen 45 minuten. Nog 880 minuten te gaan en hij heeft misschien wel zijn streefbedrag voor de volgende Vision Funds gehaald.