Flessenhouder Baby Glgl houdt exact bij hoeveel je kind drinkt

De makers van de slimme vork, die in 2013 veel aandacht wist te trekken tijdens de CES, komen nu met een product dat wellicht wél main stream tractie kan vinden: een slimme flessenhouder voor babyvoeding.

Terwijl begin dit jaar de stijlvolle Vessyl eindelijk op de markt zou moeten komen, maakt het Franse bedrijf Slow Control een zeer bescheiden (doch kleurrijke) entree op het gebied van drinkgedrag monitoren met de Baby Glgl.

De makers van de ludieke Hapifork, die tijdens de CES 2013 veel aandacht kreeg, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een universele flessenhouder, die ouders moet helpen bij het monitoren van de voeding van hun kleine spruit. Daarnaast geven ingebouwde accelerometers en gyroscopen een seintje wanneer je de fles onder een iets andere hoek moet houden om te zorgen dat de kleine niet te veel lucht binnenkrijgt tijdens het drinken.

Veel techbedrijven richten zich met hun wearables of andere gadgets op jonge ouders, zoveel werd vorig jaar al duidelijk. Zo zagen we vorig jaar onder andere het MiMo-rompertje van Intel, de Sproutling, een luier met sensoren om de urine uit te lezen en het gelijksoortige concept van de Sleevey flessenhouder.

De vraag is dan ook of het eerste ‘serieuze’ concept van Slow Control wel door weet te breken. Niet alleen is de Baby Glgl alles behalve stijlvol,  met een prijs van rond de $100 is de flessenhouder stukken duurder dan de Sleevey.

Die flessenhouder wist overigens zijn crowdfunding doelstelling niet te halen, wat wellicht gezien kan worden als een teken. De Baby Glgl moet deze zomer op de markt verschijnen.

ces-2015-banner-eventwall