Bell & Wyson combineert verlichting met een rookmelder, camera of speaker

Wie zijn huis slim wil maken, loopt altijd tegen het probleem aan dat je niet te veel apparaten wilt aansluiten. Je hebt immers maar beperkt de ruimte. De Fransen achter het bedrijf Bell & Wyson hebben het licht gezien en bieden een oplossing: het combineren van een slim apparaat met verlichting.

Zo kun je bijvoorbeeld een led-lamp combineren met een rookmelder. Op die manier heb je niet zo’n lelijk ding in je huis hangen, maar een functioneel ontworpen apparaat dat je een extra laag beveiliging biedt. Je kunt de lamp met je smartphone of een bijgeleverde afstandsbediening aan- of uitzetten, maar ook de sterkte van het licht aanpassen. Ook kun je de ingebouwde rookmelder van een afstand testen.

Bell & Wyson presenteert dit product deze week op de IFA 2016 in Berlijn. Je kunt de lampen online kopen voor 100 euro per stuk.

Andere lampen

Bell & Wyson heeft naast deze versie ook lampen beschikbaar die kunnen dienen als beveiligingscamera of speaker. Die laatste heeft wel wat weg van een bouwlamp, maar zal het zeker goed doen op feestjes. Dankzij een verstelbaar hendel is hij makkelijk te dragen en omdat het ding voor zowel voor licht als muziek zorgt, ben je ook gelijk klaar.

Overigens gaat het Nederlandse Beam Labs nog wat verder dan Bell & Wyson. Dat bedrijf toont op de IFA een lamp met een ingebouwde beamer.

BWSpik_01

Bell & Wyson

Bell & Wyson