Naon is een systeem dat apparaten in je smart home met elkaar verbindt

Willen we ons huis slimmer maken, dan hebben we een systeem nodig dat de zaken voor ons regelt. Op de IFA 2016 in Berlijn wordt deze week de Naon gepresenteerd, een smart-home-systeem dat je naar je eigen wensen kan aanpassen. Naon stuurt en koppelt slimme apparaten aan elkaar en kan daardoor onder andere de luchtkwaliteit, temperatuur en verlichting regelen.

Daarnaast is het apparaatje ook in staat om huishoudelijke apparaten te sturen. Naon kan verbinding maken via wifi, bluetooth, en Z-Wave. Om toepassingen voor je smart home te gebruiken, moet je gebruik maken van de speciale app store voor het apparaat. Met zo’n app kun je een schakeling maken tussen apparaten. Deze apps zijn gratis te downloaden.

Vervolgens kun je dit systeem via je smartphone aansturen. Dat alles met het doel jouw leven in huis makkelijker te maken en uiteindelijk ook geld te besparen. Zo kun de Naon bijvoorbeeld opdracht geven om apparaten uit te schakelen zodra je je huis verlaat, of de koffiemachine aan te zetten zodra je wekker gaat.

De grote vraag is natuurlijk met welke apparaten deze hub allemaal samen kan werken. Daarbij valt of staat het succes van zo’n product. Helaas hebben de makers daar nog niks over naar buiten gebracht. De Naon is vanaf dit najaar te koop voor 300 euro.

Naon
.