De beste Kerstcadeaus voor Harry Potter-fans

Beste kerstcadeaus voor Harry Potter-fans

Nu Sinterklaas het land weer uit is, staat Kerstmis voor de deur. En daarmee ook de volgende periode van cadeaustress, want wat ga je nu weer voor die vriend(in)/collega/familielid kopen? Mocht diegene een echte Harry Potter-fan zijn, dan hebben wij wel wat toffe inspiratie voor je. Ondergetekende is dat namelijk ook en zet graag de beste Kerstcadeaus voor Harry Potter-fans voor je op een rij.

Je eigen Hogwarts-koffer (met brief!)

Wat is dé droom van de meeste Harry Potter-fans? Zelf naar Hogwarts (Zweinstein) gaan natuurlijk! Helaas kan dat niet, maar je kunt dat gevoel wel krijgen. De officiële (Britse) Harry Potter-winkel Platform 9 3/4 geeft je namelijk de mogelijkheid om je eigen Hogwarts-koffer én gepersonaliseerde brief te bemachtigen. Via de website kun je je gegevens invullen – waaronder je naam en welke twee letters er op de koffer moeten komen – en de winkel doet de rest.

Goedkoop is dit echter niet. De koffer zelf – die je standaard met brief krijgt – kost ruim 65 euro. Daarnaast zijn er opties om die koffer te laten vullen met cadeautjes, afgestemd op Luna Lovegood-fans en de verschillende huizen. Ga je liever iets goedkoper? Dan kun je er ook voor kiezen om een minikoffer aan te schaffen. Deze is te gebruiken als schoudertas en net als het grote exemplaar gepersonaliseerd met je initialen. En ja, ook hier krijg je een eigen brief bij.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel 💙✨ (@isuspectnargles)

Kersttrui

Kerstmis vraagt om een foute Kersttrui en gelukkig is er ook eentje volledig in het thema van Harry Potter. Bij Large.com vind je namelijk een Kersttrui met een wel erg schattige versie van het trio, omringd door Hedwig, de dieren van de verschillende huizen en een stel rendieren. Zo ben je snel klaar voor Kerstmis!

Geïllustreerde editie van Philosopher’s Stone

We hebben natuurlijk allemaal het allereerste Harry Potter-boek – Harry Potter and the Philosopher’s Stone – gelezen. Maar dit jaar is er wel een heel speciale editie verschenen, die absoluut in het rijtje ‘beste Kerstcadeaus voor Harry Potter-fans’ thuishoort. Deze editie bevat namelijk prachtige illustraties en interactieve papieren elementen, gemaakt door de designers die ook achter de visuele stijl van de films zitten: MinaLima.

Niet alleen wordt het verhaal met de illustraties op vrijwel iedere pagina nog beeldender en mooier, je krijgt ook een beter beeld van bijvoorbeeld Diagon Alley. En voor de liefhebbers: ook de Hogwarts-brief aan Harry Potter zit in het boek verwerkt, inclusief de lijst met spullen die hij aan moet schaffen.

Voor de liefhebber is overigens goed nieuws: de ontwerpers zijn ook bezig met eenzelfde editie van Chamber of Secrets. Dat boek moet in 2021 in de herfst verschijnen. Dus ook dan heb je vast een tof cadeautje voor de echte Harry Potter-fan!

Deze speciale editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone is te koop via onder meer Bol.com.

Kerstballen

Wil je Kerstmis helemaal afmaken voor de ontvanger van jouw cadeau (of jezelf)? Kies dan voor een Kerstbal die bij dit thema past! Bij Large.com vind je bijvoorbeeld een Kerstbal in de vorm van een ketel met Polyjuice Potion, een ketel van Gryffindor en een Kerstbal in de vorm van Hedwig!

Lesboeken van Harry Potter

We zeiden het al even: de visuele, grafische delen van de Harry Potter- en Fantastic Beasts-films zijn door MinaLima gemaakt. En het toffe is: zij hebben dus een winkel, die ook naar Nederland verscheept. Niet alleen kun je daar die speciale editie van The Philosopher’s Stone krijgen, maar ook heel veel andere dingen, waaronder een aantal van de beste Kerstcadeaus voor Harry Potter-fans. Denk aan posters uit de films – zoals de gezocht-poster van Sirius Black – of notitieboekjes met dezelfde kaft als de lesboeken van Harry Potter himself!

In de shop zijn in totaal zes van deze boekjes te koop, los en als bundel. Daarop staan covers van schoolboeken als Advanced Potion Making, A History of Magic en Dark Arts Defence, Basics for Beginners. De boekjes zijn 17,7 bij 12,7 centimeter groot, hebben een harde kaft en 200 gelinieerde pagina’s. Klein nadeel: met zulke mooie boekjes durft ondergetekende er nauwelijks in te schrijven.

Foto: Shutterstock.com