De ideale cadeaus voor de feestdagen voor The Queen’s Gambit-fans

The Queen's Gambit

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat we weer flink ons best moeten doen om onze geliefden te verrassen met de meest fantastische cadeaus. Is jouw vriend(in)/zus/broer/buurman/-vrouw helemaal gek van schaken na het zien van The Queen’s Gambit op Netflix? Let dan even op. Want met déze cadeaus, die helemaal in het teken van de fantastische miniserie staan, zul je hem/haar zeker verrassen.

Schaakbord

De kans is groot dat deze fan nog maar één ding wil na het zien van The Queen’s Gambit: schaken. Of niet, maar zo’n schaakbord staat natuurlijk wel erg classy in huis. En dat maakt het dus een perfect cadeau. Kies voor een handig schaakbord dat je mee kunt nemen onderweg, of juist voor een klassiek bord die vooral erg mooi in huis staat. Aan jou de keus.

The Queen’s Gambit, het boek

Wist je dat de miniserie op Netflix is gebaseerd op het gelijknamige boek? Dit boek werd geschreven door Walter Trevis en werd gepubliceerd in 1983. Benieuwd hoe het échte verhaal ging? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Poster

Dankzij de serie is iedereen meteen weer verliefd geworden op de jaren ’50 en ’60. Niet alleen de kleding die we zien, maar wat dacht je van het interieur. Dat bloemetjesbehang! Die retro meubels! Die velvet gordijnen! Zie je het zelf niet zo zitten om bloemetjesbehang tegen de muur aan te plakken, dan kun je het ook subtiel doen, door een mooie poster te geven bijvoorbeeld. Op Etsy zijn er genoeg te vinden, zoals deze van Beth.

Leren schaken

Dat schaken, hoe ging dat ook alweer? Grote kans dat je de regels niet helemaal meer goed weet. Of wel, maar je wilt het niveau naar een hoger level tillen. Voor beiden personen kan een schaakboekje natuurlijk geen kwaad. Evenals een mooi notitieboek om die sterke openingszet in op te schrijven.

Pillendoosje

Wie de serie heeft gezien, weet dat Beth niet altijd goede tijden beleefd in de serie. Ze heeft te maken met drugs- en alcoholverslaving, die al op jonge leeftijd werden gevoed. Een mooi detail in de serie is het pillendoosje waarin ze haar pillen – op latere leeftijd – in bewaard. Een echte fan van The Queen’s Gambit zal dit direct begrijpen. Handig voor de vitamine pillen in deze tijden. Op Etsy zijn er genoeg te vinden.

Martini glazen

Niet alleen de pillen waren een verslaving voor de hoofdrolspeelster, ook de alcohol. En hoewel het zeker niet de bedoeling is om deze verslaving bij iemand anders aan te wakkeren, kun je wel iemand een paar mooie martini glazen geven. Als er dan een drankje genuttigd wordt, dan wel graag in stijl, zoals met deze glazen.

Afbeelding: Netflix / Shutterstock.com