Hoera: HBO Max komt volgend jaar naar Europa

HBO Max

Europa wordt volgend jaar een streamingdienst rijker. In de tweede helft van 2021 moet namelijk HBO Max naar ons continent komen. En dat is erg goed nieuws. Waarom? Omdat WarnerMedia heeft aangekondigd dat alle zeventien films die voor 2021 gepland staan, direct naar HBO Max komen.

HBO Max is op moment een streamingdienst die alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. Maar in de tweede helft van volgend jaar wordt de dienst uitgebreid naar Latijns-Amerika en Europa, heeft het hoofd van HBO Max Global laten weten. Alle huidige HBO-consumentendiensten in Europa krijgen dan ook een upgrade naar HBO Max, waardoor de content verdubbeld wordt. Het is voor nu alleen nog even de vraag wanneer Nederland aan de beurt is. Dat is namelijk nog niet bekend.

Bioscoopfilms direct beschikbaar

Natuurlijk, HBO Max is een zoveelste streamingdienst in het lijstje. Maar deze dienst onderscheidt zich in 2021 wel flink van bijvoorbeeld Netflix. WarnerMedia maakte vorige week namelijk bekend dat alle geplande films voor 2021 tegelijkertijd in de Amerikaanse bioscopen én op de streamingdienst verschijnen. Dat betekent dus dat je voor een film als Matrix 4 niet naar de bioscoop hoeft als je dat niet wil, mag of durft met het coronavirus. Je kunt de film dan ook gewoon streamen.

Voor volgend jaar heeft WarnerMedia zeventien films op de planning staan, waaronder dus Matrix 4. Verder gaat het bijvoorbeeld om Mortal Kombat, Godzilla vs. Kong, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, The Suicide Squad en Space Jam: A New Legacy. Genoeg om naar uit te kijken dus! Helaas moeten we niet verwachten dat dit de nieuwe standaard wordt. Volgens WarnerMedia gaat het slechts om een experiment van een jaar. Maar gedurende dat jaar hoef je niet voor de films bij te betalen.

Helaas voor ons geldt deze stap mogelijk niet voor Europa, omdat hier vaak andere juridische afspraken gelden over de release van films. Maar niet getreurd, want er staat genoeg op deze streamingdienst. Denk aan The Witches, Pretty Little Liars: Original Sins en de DC-films en -series.