Beveiligde chatapp Signal nu voor iedereen op desktop te gebruiken

Wie veilig wil chatten, kan daar al een tijdje Signal voor gebruiken. Deze app is met je veiligheid op het oog ontworpen, waardoor berichten niet zomaar door anderen gelezen kunnen worden (Snowden approved). Dat was op smartphones al een tijdje mogelijk, maar nu kun je ook vanaf een computer chatten. De maker heeft namelijk een desktopversie uitgebracht.

Stiekem was Signal al een tijdje op pc’s te gebruiken; Android-gebruikers konden de desktopversie namelijk al gebruiken tijdens een testperiode. Nu is er ook iOS-ondersteuning toegevoegd, waardoor iedereen hier mee aan de slag kan.

Signal voor desktopcomputers werkt net als de desktopversie van WhatsApp. Je opent de app (die je via Chrome installeert) en autoriseert hem vervolgens vanuit de mobiele Signal-app.

Volgens TechCrunch was de desktopversie knap lastig om te maken. De chatdienst gebruikt encryptie om je berichten onleesbaar voor anderen te maken, waarbij een speciale sleutel ze voor jou ontgrendelt. Die staat normaal alleen op je smartphone – en moet dus nu ook met je pc worden gedeeld. Dit mag uiteraard geen veiligheidsrisico’s met zich mee brengen.