Volg je zwemactiviteiten met de Speedo Shine 2

Speedo Shine 2

Voor hardlopers zijn er speciale apps en trackers, voor wielrenners hetzelfde. Maar voor zwemmers is er nog niet veel op de markt. Er zijn wel wat trackers waarmee je ook zwemprestaties kunt meten, zoals die van Moov. Misfit en Speedo lanceren nu hun tweede activiteits-, zwem- en slaaptracker, genaamd de Speedo Shine 2. Hiermee kun je je activiteit tracken en hulp krijgen bij het voltooien van trainingen.

“Ongeacht of je competitief aan het trainen bent of juist voor je algemene conditie gaat zwemmen, je wilt vooral gericht zijn op snelheid en techniek en niet op het bijhouden van het aantal banen of rondes,” zegt de Amerikaanse Team Speedo-atleet en viervoudig Olympisch medaillewinnaar Cullen Jones. En dat is ook precies wat de Speedo Shine 2 doet.

Nieuwe features

De opvolger van de Speedo Shine heeft een aantal interessante nieuwe features meegekregen. Zo is er een trilmotor en verlichting in diverse kleuren, waardoor je je vorderingen en de tijd kunt bekijken in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast zijn er activiteitsherinneringen, om je te motiveren. In de countdown zwemtimer stel je een zwemtijd in, waarop het apparaat een trilalarm geeft als je de training voltooid hebt.

Speedo Shine 2

De Speedo Shine 2 geeft je echter ook tekst- en telefoonnotificaties en heeft een stil trilalarm. En dankzij de ondersteuning voor Misfit Link wordt het apparaat een afstandsbediening voor muziek en presentaties, een selfie-trigger of een knop om allerlei smartphone-functies en webdiensten te activeren. Naast het tracken van je zwemprestaties, worden ook wandelen, hardlopen, fietsen en lichte tot diepe slaap gevolgd door het apparaat.

Het apparaat kan tegen een stootje en is uiteraard waterdicht, tot 50 meter. Over de accu hoef je je vrijwel nooit zorgen te maken, want deze gaat ongeveer een half jaar mee. In de Misfit-app voor iOS en Android zie je je gezwommen banen en afstanden, maar ook hoeveel calorieën je verbrand hebt en hoeveel punten je verdiend hebt.

De Speedo Shine 2 is voor €119,99 te verkrijgen via misfit.com en speedo.com.