Big East basketbaltoernooi dit jaar te zien in virtual reality

Terwijl de meeste virtual reality-ontwikkelaars zich bezig houden met het maken van games en reiservaringen, heeft NextVR zich gespecialiseerd in omzetten van sportevents naar een virtual reality-ervaring.

Door het gebruik van speciale camera’s is NextVR instaat om dit jaar voor het eerst het Big East basketbaltoernooi live uit te zeden in VR. Dit jaar zullen dan ook de kwartfinale, de halve finale en de kampioenswedstrijd van het Big East Basketbaltoernooi in VR te zien zijn. NextVR werkt hiervoor samen met FOX Sports, die de wedstrijden live gaat uitzenden.

Eric Shanks, directeur van FOX Sports, laat weten dat “fans graag deel uit maken van de actie”. Virtual reality is daarbij een uitkomst en biedt een geheel nieuwe ervaring. “Onze realtie met NextVR komt in een tijd wanneer er vraag is naar deze geweldig soort van ‘bijzijn’ beleving,” laat Shanks weten.

NextVR-NBA-basketball

Wanneer kijkers de wedstrijden op 10, 11 en 12 maart 2016 willen zien in virtual reality hebben ze een Samsung Gear VR-headset nodig, schrijft Mashable. Daarnaast dienen ze de speciale NextVR-app te downloaden. Verder instructies zijn te vinden op website van NextVR.