Binnenkort 70Mbps internet in vliegtuigen

Gogo,a href="http://www.gogoair.com/gogo/splash.do" target="_blank">Gogo, een bedrijf dat het internet aan boord van vliegtuigen verzorgt, zal binnenkort met behulp van een nieuwe technologie internet met snelheden tot 70MBps (8,75 MB per seconde) aanbieden in vliegtuigen.

De snelheid ligt op dit moment nog op 9,8 Mbps (1,23 MB per seconde) en vijf jaar geleden zelfs nog maar op 3,1 Mbps (397 KB per seconde). Gogo levert internet voor vliegtuigen van onder meer Air Canadam Alaska Airlines, American Airlines, Delta Airlines, Forniet Airlines, US Airway Flights en Virgin America. Een groot deel van deze maatschappijen vliegt ook van Schiphol dus grote kans dat je binnenkort van de hoge snelheden gebruik kunt maken.

Gogo maakt hiervoor gebruik van nieuwe antennes in vliegtuigen. Deze maken in theorie zelfs snelheden tot 100MBps (12,5 MB per seconde) mogelijk maar dat zal nog even op zich laten wachten.

Japan Airlines is de eerste vliegtuigmaatschappij die de hoge snelheden tijdens vluchten aan zal bieden. KLM is momenteel nog bezig met het testen van wifi in vliegtuigen. Moet je binnenkort echter naar Amerika en vlieg je met een Amerikaanse maatschappij dan heb je waarschijnlijk een (snellere) wifi-verbinding in je vliegtuig.