Binnenkort Apple Pay in Nederland? McDonald’s en Marqt doen mee

Ondanks vroegen we ons nog hardop af wanneer Apples nieuwe betalingsdienst in Nederland zou verschijnen, de dienst bestaat immers al een jaar. De eerste aanwijzingen dat Apple Pay naar Nederland komt zijn onlangs verschenen in de kaartenapp van Apple. De McDonalds en Marqt geven via de kaartenapp aan ondersteuning te bieden voor Apple Pay.

Nederland is overigens niet het enige land waarin de Apple Pay-logo’s verschenen: in Duitsland, Finland, Tsjechië en Polen melden gebruikers ook de Apple Pay-logo’s te zien in de kaartenapp. Marlon Bos tipte de Nederlandse Apple-website iCulture op een reactie van ING op de verschenen logo’s:

De logo’s zijn volgens iCulture momenteel in twee vestigingen terug te vinden, namelijk in die van de McDonald’s aan de Damrak en de Marqt aan de Bilderdijkstraat, beide in Amsterdam.

Apple Pay Nederland

Onlangs liet Ed McLaughlin van Mastercard weten een sterke stijging te zien in het aantal transacties die via Apple Pay worden uitgevoerd. Dat traditionele kaartverstrekkers het openbaar opnemen voor Apple Pay is volgens experts een teken dat we de ontwikkeling serieus mogen nemen.

“2015 het jaar van Apple Pay”

Apple CEO liet recent in een interview weten dat 2015 het jaar zou worden van Apple Pay. De dienst is recent van start gegaan in het Groot-Brittannië en bestaat in de Verenigde Staten nu een jaar. Apple Pay in Nederland lijkt niet onwaarschijnlijk, ontzettend veel betaalterminals in ons land zijn al geschikt voor contactloosbetalen: zoals nu gebeurt aan de zijkant van de terminal met passen die daarvoor geschikt zijn.

Daarnaast heeft ING al laten weten graag samen met Apple te werken om Apple Pay te introduceren in Nederland. Een Belgische bank was vorig jaar zelfs zo enthousiast dat ze lieten weten dat Apple Pay deze zomer al beschikbaar zou zijn, maar dat is uiteindelijk niet gelukt.

De concurrentie zit echter niet stil: Android Pay is nu beschikbaar op meer dan een miljoen locaties in de Verenigde Staten en Samsung Pay werkt met bijna iedere normale creditcardterminal.