Owlet, de slimme babysok, heeft al diverse baby’s gered

Owlet slimme babysok

In 2013 werd de Owlet, een slimme babysok, al aangekondigd. De belofte van het product was om baby’s in de gaten te kunnen houden tijdens hun slaap. De slimme sok kan door allerlei sensoren de ouders waarschuwen als er iets mis is. Zo ook in de onderstaande video waarin Michelle Blanchard haar verhaal verteld over de Owlet slimme sok.

Volgens oprichter Jordan Monroe is dit niet de eerste keer dat de slimme sok het leven van een baby redt:

Andrew, Pia en Easton. Dat zijn de namen van baby’s die niet in staat waren om te ademen ’s nachts. De ouders zijn vervolgens op tijd gealarmeerd via de Owlet Monitor om in te grijpen. Twee van de drie kinderen werden blauw terwijl de moeders het kind oppakten en de kinderen weer zelfstandig aan het ademen kregen.

Dit is onze aankondiging naar de wereld vandaag: Owlet heeft bewijs dat het daadwerkelijk ouders kan waarschuwen al een baby niet in staat is om zelfstandig te ademen, voor wat voor een reden dan ook. We zijn ook blij om te kunnen aankondigen dat Owlet nu officieel geen beta meer is en het product voor iedereen beschikbaar is.

Door een speciale sensor in de slimme sok kan de Owlet de zuurstofwaardes waarnemen van de baby. Op de manier kunnen de ouders via een app de ademhaling, hartslag en temperatuur van hun baby in de gaten houden.

De Owlet is een stuk verfijnder geworden sinds de eerste aankondiging en is nu te bestellen voor 249 dollar.