Binnenkort log je in op laptop door je vinger op het trackpad te leggen

Synaptics heeft een vingerafdrukscanner ontwikkeld die onder glas kan worden geplaatst. Deze techniek zal worden toegepast in trackpads van laptops, maar in principe zijn er ook andere toepassingen (bijvoorbeeld in smartphones of wearables) mogelijk. Synaptics verwacht dat binnen drie jaar alle laptops een vingerafdrukscanner bevatten, schrijft Engadget.

Het is niet zo dat Synaptics de enige is die met deze ontwikkeling bezig is. LG Innotek en Fingerprint Cards toonden een zelfde soort technologie dit voorjaar ook al. Zij lijken echter meer gefocust te zijn op toepassingen in smartphones, terwijl Synaptics heel duidelijk heeft ingezet op trackpads, omdat dat een belangrijk product is voor het bedrijf.

Vanaf wanneer de nieuwe trackpads worden ingebouwd in laptops is onduidelijk, maar waarschijnlijk gaat dat niet heel lang meer duren. Het nieuwe trackpad vervangt de Synaptics SecurePad. Dit trackpad heeft ook een ingebouwde vingerafdrukscanner, maar dat is gewoon een los stukje in de hoek van. Dit heeft weinig voordeel (of is misschien zelfs onhandiger) dan een scanner die op een andere plek in een laptop is ingebouwd.