Wat wil Snapchat met een startup die technologie voor 3D-selfies heeft ontwikkeld?

Snapchat heeft enkele maanden de startup achter de app Seene (iPhone en Android) overgenomen. Dit bedrijfje heeft een technologie ontwikkeld om 3D-scans te maken, bijvoorbeeld van je gezicht, zonder dat je daar speciale hardware voor nodig hebt. Het werkt gewoon met een normale smartphone.

TechCrunch ontdekte de overname dit weekend. Alle ontwikkelaars, die nu zowel in de VS als in Londen werken, verhuizen volgens de site naar het hoofdkantoor van Snapchat in Los Angeles. De grote vraag is natuurlijk wat Snapchat gaat doen met de technologie van Seene. Het meest logische zou zijn om deze in te zetten voor het ontwikkelen van nog betere en complexere filters. Lenzen, eigenlijk een soort digitale maskers, en de bijbehorende faceswap-mogelijkheden van Snapchat zijn immers razend populair.

Maar de technologie van de startup gaat verder dan gezichtsscans. Het kan ook worden gebruikt voor augmented reality-toepassingen of voor het vastleggen van dingen voor virtual reality. En vooral dat laatste kan interessant zijn voor Snapchat, omdat het bedrijf onderzoek zou doen naar de mogelijkheden voor het maken van virtual reality-content. Nu heb je voor het maken van content daarvoor nog speciale tools nodig zoals een 360-gradencamera. Wat als iedereen simpele content zou kunnen maken met zijn smartphone?

Snapchat wil niet reageren op de overname, waardoor het voorlopig bij gissen blijft wat het bedrijf precies gaat doen met deze overname. Ook is onduidelijk of de app Seene op termijn verdwijnt. Op dit moment is hij nog gewoon te downloaden en is ook de site van Seene nog gewoon online.