Bitcoin vertegenwoordigt voor het eerst in zeven maanden weer 60 procent van de cryptocurrencies-waarde

Voor het eerst in zeven maanden vertegenwoordigt Bitcoin weer 60 procent van de waarde van alle cryptocurrencies. Dat schrijft Bitcoin News. Het aandeel van ’s werelds bekendste cryptomunt had sinds april te lijden onder de opkomst van alternatieve cryptomunten (‘altcoins’), met name Ethereum.

De totale waarde van alle cryptocurrenties is volgens Bitcoin News ongeveer 202 miljard dollar. Op dit moment hebben alle Bitcoins een gezamenlijke waarde van ongeveer 126,5 miljard dollar, ruim 62 procent van de markt. De koers van Bitcoin stijgt de laatste maanden flink. Begin dit jaar was één Bitcoin ongeveer 1000 dollar waard. Vandaag de dag krijg je voor diezelfde cryptomunt ruim 7000 dollar.

Opkomst van ‘altcoins’

Terwijl de koers van Bitcoin steeg, begonnen ook alternatieve munten aan een opmars. Het gevolg: de afgelopen maanden lanceerden veel andere startups hun eigen coin, in de hoop een graantje mee te kunnen pikken. Daardoor zakte het marktaandeel van Bitcoin tot minder dan 40 procent in juni 2017. Het marktaandeel van Ethereum lag toen op ongeveer 30 procent.

Afbeelding via Bitcoin News.

Sinds juni verovert Bitcoin weer een groot deel van de markt. Afgelopen maand steeg het marktaandeel van de populaire digitale munt van 50 naar 60 procent. Terwijl Bitcoin weer stijgt, daalt het waarde-aandeel van Ethereum.

Bitcoin Cash

In augustus splitste Bitcoin Cash zich na een ruzie af van de reguliere Bitcoin. De alternatieve Bitcoin bereikte in zijn eerste maand het hoogte waarde-aandeel tot nu toe: 8 procent van de markt, schrijft Bitcoin News. Sindsdien is Bitcoin Cash gezakt naar 4,9 procent. Daarmee is de cryptomunt na Bitcoin en Ethereum nog wel de derde grootste munt van het moment.