Bitcoin startup 21 Inc haalde $116 miljoen dollar op via investeringen

Startup 21 Inc, een duistere bitcoin startup, heeft sinds de oprichting 116 miljoen dollar binnengehaald via diverse investeringsrondes. Dat heeft de CEO van 21 Inc, Matthew Pauker, laten weten aan de Wall Street Journal. Nog nooit eerder ontving een startup op het gebied van digital currency een dergelijk bedrag uit investeringen.

Onder de investeerders bevinden zich onder andere Andreessen Horowitz, Data Collective, RRE Ventures, Yuan Capital en Qualcomm Ventures. Volgens Pauker hebben ook de CEO van Dropbox en de oprichters van eBay en PayPal geïnvesteerd in de startup, maar deden zij dit op persoonlijke titel.

21 Inc, voorheen 21e6, staat bekend als een duistere en geheimzinnige startup. Het bedrijf laat weten bitcoin-betalingen te willen stimuleren en richt zich op een ‘consument-breed’ gebruik van de digitale valuta. Vooralsnog heeft het bedrijf niet bekend gemaakt op welke manier zij dit voor ogen hebben. Volgens Pauker zal 21 Inc de plannen binnenkort presenteren, zodat er meer duidelijkheid rondom de startup komt.

Pauker laat wel weten dat Qualcomm een zeer belangrijke rol speelt binnen de investering. Via het bedrijf hoopt hij een reeks producten te ontwikkelen waarbij bitcoin’s technologie, ‘blockchain’, zal worden geïntegreerd. Blockchain is de technologie achter bitcoin waarmee alle bitcoin-betalingen worden geregistreerd. Het is daarom nog maar de vraag of de dienst een eigen ‘bitcoin wallet’ wil gaan introduceren, of dat zij zich voornamelijk richten op diensten die zich op de achtergrond afspelen.