BitTag: Slim kledinglabel toont prijs van artikel in BitCoin

Wie dacht dat het een korte hype zou zijn, komt vooralsnog bedrogen uit: de BitCoin is nog even populair en vindt langzaam aan zijn weg buiten het Internet. Daar gaat het slimme kledinglabel BitTag zeker een handje bij helpen. Het kledinglabel toont de prijs van een kledingstuk in BitCoin en zorgt er zelf voor dat deze altijd up-to-date is.

Niet dat we de BitTag snel op grote schaal zullen terugvinden in onze winkels, want vooralsnog gaat het over een eerste prototype van het Britse creatieve bureau Rehabstudio’s.

Toch is de tag een uiterst interessant object. Niet alleen omdat het een mooi compact, doch volledig digitaal prijsetiket is, maar ook omdat het op eigen kracht de prijs op het scherm bijwerkt. Niet helemaal op eigen kracht natuurlijk, maar via een snelle synchronisatie via de bijbehorende app voor smartphone of tablet.

BitTag-3

Naast het geinige feitje dat het label een prijs in BitCoin laat zien, is het ook nog eens mogelijk om je aankoop direct te doen via het label. Wie een keer schudt met een label, krijgt een unieke QR-code te zien op het scherm. Wanneer je deze scant met je mobiel, kun je direct afrekenen en met je kledingstuk naar buiten wandelen.

Blijft alleen de vraag of er dan ook een slimme anti-diefstal beveiliging aan het kledingstuk zit, anders spendeer je de gewonnen tijd weer met het uitleggen van je aanschaf aan de bewaker in de winkel…

bitTag_05