BMW AirTouch laat je je auto bedienen met gebaren

BMW AirTouch

BMW houdt er van om nieuwe technologieën te ontwikkelen en alvast te laten zien voordat ze daadwerkelijk in auto’s zitten die op de markt zijn. Ook op de CES die volgende week plaatsvindt in Las Vegas gaan we weer iets nieuws zien van BMW: AirTouch. Hiermee bedien je het touchscreen in het dashboard van je auto via gebaren.

Precies een jaar geleden toonde de autofabrikant op de CES al een contactloos touchscreen. Die techniek werd enkele maanden later ingebouwd in de BMW 7 Series. Met AirTouch gaat BMW een stap verder en kan je auto ook 3D-bewegingen herkennen. Hierdoor kun je gebaren gebruiken om bijvoorbeeld snel door een menu te bladeren. Met een knop aan het stuur kun je je keuze vervolgens snel bevestigen. Ook bijrijders kunnen het systeem gebruiken.

De fabrikant zegt veel moeite te hebben gedaan om de interface van het systeem zo efficiënt mogelijk te maken. Het menu zou het aantal stappen dat nodig is om een bepaalde opdracht in te voeren zoveel mogelijk beperken. Daarnaast zou het systeem extra opties bieden op het moment dat een auto in een zelfrijdende modus staat, omdat je je als bestuurder dan niet op de weg hoeft te concentreren.

Wanneer we AirTouch gaan zien in auto’s is afwachten, maar het feit dat het vorige systeem binnen enkele maanden al op de markt kwam, geeft hoop dat dit niet lang gaat duren.